Kevadpühade kanuumatk Koival on edasi lükatud

Harju Matkaklubi kutsub Sind Mustjõe ja Koiva kanuumatkale 28.aprill-01.mai 2018

Üritus on on edasi lükatud soojemale aastaajale!

Algus on Mustjõel Saru ja Varstu vahel 28.aprillil ning lõpp Valmieras 01.mail.

Mustjõgi on suurim Eestis voolav Koiva lisajõgi, mis on 84 km pikk ja üpris suure vesikonnaga – 1820 km², millest üle poole asub Eestis ja alla poole Lätis. Mustjõe langus on vaid 29,7 meetrit ehk 0,35 meetrit kilomeetri kohta, ent veerohkus muudab tema voolu alamjooksul päris kiireks.

Peale Koiva ja Mustjõe ühinemist avardub Koiva järsult kuni 40 meetri laiuseks. Jõgi on hea just rahulikuma meelega matkaja jaoks, kes ei vaja pidevaid adrenaliinisüste kärestike ja muude ekstreemsuste näol. Veevool on suhteliselt aeglane, kaldad madalad, jõesäng liivane ja sujuvate käänakutega, eriti Mustjõe poolses osas. Koiva jõel muutuvad aga kaldad algselt maalilisteks puisniitudeks, hiljem kõrgeteks liivapaljanditeks.

Ööbimine on telkides, (tasuta) laagriplatsidel. Päevas läbisõidetav marsruut on 25-40 km, jõukohane kõigile. Nagu ülevalpool kirjas, siis olulisi kärestikke marsruudil ei ole, va.Strenči linnakesest veidi allavoolu asuv lõik ja marsruudi lõpus asuv Valmiera tehiskärestik (mida ei pea tingimata ise läbima).

Osalustasu sisaldab matka korralduskulud, kohta kanuus ja ühistoitlustamist hommikul ja õhtul. Ühistoitlustamine sisaldab põhisööki, st. puder, makaronid, purgisupp, tee (kohv) jne. Grillimismaterjal, erinevad joogid ja erimenüüd on igaühe enda  valik ja ei sisaldu ühistoidus.

Osalustasud:

  •  65€ Harju matkaklubi liikmele koht kaheses kanuus, 70€ klubi mitteliikmetele
  • Koht kolmeses kanuus on klubi liikmele 55€, mitteliikmele 60€.
  • Põhikooli õpilastele koht kanuus kolmandana 30€. (st kanuu hind kokku 55 (või 60)*2+30€).
  • Võimalik on oma kanuuga osalemine, sel juhul osalus eraldi kokkuleppel.

Vajalik eelnev registreerimine einar.kivisalu(ät)gmail.com

Osalustasu saab kanda Harju Matkaklubi arveldusarvele  EE981010002019880005 hiljemalt 23.04.2018 või maksta sularahas kohapeal.

Võimalik on ka telgi laenutus Harju Matkaklubist.

Täiendavad küsimused  tel. 56607451

Info Mustjõe ja Koiva kohta.

Rubriigid: Uncategorized. Salvesta püsiviide oma järjehoidjasse.

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga